De boeken van Elie Wiesel op volgorde (2024)



De avondschemering in de verte

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (1)

1

De avondschemering in de verte

Kort na de oorlog, in 1946, achter het ijzeren gordijn, verdwijnt een man met een speciale opdracht. Een held! Zit hij gevangen? Is hij nog in leven?Zijn vriend doet wanhopige pogingen hem op het spoor te komen. Tevergeefs, totdat op een dag een hoopvol bericht komt: misschien kan het spoor van de held weer opgenomen worden, in de Verenigde Staten, in een psychiatrische inrichting.De vriend neemt een baan in de inrichting, deelt zelfs het leven van de patiënten, in de hoop er eens in te slagen het lot van zijn held te ontsluieren. Zal hij daarin slagen? Zal zijn zoeken beloond worden? Is zijn held wel een held of heeft hij hem te zeer geïdealiseerd?

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le crépuscule, au loin
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-304-0422-1
Uitgever: Gooi & Sticht

De bedelaar van Jeruzalem

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (2)

Leuk

De bedelaar van Jeruzalem

De bedelaar van Jeruzalem speelt tijdens de zesdaagse veldslag van Israel in 1967. David, de hoofdfiguur in dit verhaal is getuige van de inname van Jeruzalem. In zijn relaas geeft hij niet alleen de feitelijke gebeurtenissen weer, maar is hij tevens de stem van het geweten. Hij verbindt de twee hoofdthema's van het boek: het Israëlische volk dat zijn geschiedenis van dit ogenblik beleeft, en het Israëlische volk dat door de eeuwen heen de voltoiing zoekt van zijn religieuze roeping.Aan de Klaagmuur ontmoeten ze elkaar, het oude en het nieuwe Israël. In de herinnering en de gesprekken van de mensen herleven de gebeurtenissen uit het verleden, de verhalen en legenden, de dwazen en helden, en alle figuren die de wereld van Elie Wiesel bevolken.Jerusalem is het trefpunt. Eenieder komt naar hier als bedelaar. Maar ieder vertrekt er ook weer, rijker aan geloof en overtuiging.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le mendiant de Jérusalem
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-304-0381-0
Uitgever: Gooi & Sticht

De dodenzang

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (3)

Leuk

De dodenzang

Ook in deze verhalenbundel van Wiesel staan de slachtoffers van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog centraal. Hij stelt ons voor aan slachtoffers die een rol speelden in zijn leven en aan mensen in wie hij lotgenoten herkent, met wie hij een geheim deelt waarnaar hij wanhopig op zoek is.Na deze zorgvuldig verwoorde literaire verhalen komen twee afwijkende; over de zaak Eichmann, naar Wiesels mening te veel op zich beoordeeld, te weinig in historisch perspektief. De zeer aangrijpende "Pleitrede voor de doden", waarin hij op ongewoon felle wijze de trend bestrijdt om de schuld aan zoveel miljoenen nazislachtoffers deels bij de slachtoffers te leggen ("Waarom hebben jullie je niet verzet?").

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le chant des morts
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 90-6291-286-9
Uitgever: BZZTôH

De Golem

De Golem

De Golem is een wezen van klei dat werd opgewekt door de geheimzinnige toverformule van de mysterieuze Maharal, rabbi Jehoeda Löw, de zestiende-eeuwse Praagse rabbijn.Wiesel vertelt over de Golem in de persoon van een oude grafdelver die als kind getuige is geweest van de wonderdaden van de Golem. De Golem is geen dwaas of monsterachtig wezen, maar een wezen vol intuïtie, intelligentie en medelijden die de Joden beschermde. Misschien keert hij ooit nog wel eens terug...

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le Golem
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-304-0389-6
Uitgever: Gooi & Sticht

De poorten van het woud

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (5)

Leuk

De poorten van het woud

Gregor, een Hongaarse Jood in zijn tienerjaren, is aan de Holocaust ontsnapt. Terwijl Gregor zich voor de Nazi's in een bos verbergt, stuit een andere Jood, een geheimzinnige man in de dertig, op zijn schuilplaats. Aangezien deze vreemdeling geen naam heeft, geeft Gregor hem zijn eigen naam, Gavriel...

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Les portes de la forêt
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: 90-304-0380-2
Uitgever: Gooi & Sticht



De rechters

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (6)

Leuk

De rechters

Op weg van New York naar Tel Aviv moet een vliegtuig een noodlanding maken. Alle passagiers overleven de crash en vijf van hen worden opgevangen in het huis van een man die zich de Rechter noemt.De Rechter ontvangt de vijf passagiers op hartelijke wijze, maar naarmate de nacht vordert begrijpen ze dat hij niet zo ongevaarlijk is als hij in eerste instantie leek. Hij onderwerpt de vijf aan een verontrustend nachtelijk verhoor en wat aanvankelijk een spel lijkt, blijkt uiteindelijk bittere ernst te zijn: de Rechter deelt hun mede dat aan het eind van de nacht één van hen het leven zal moeten laten als verantwoording voor diens verleden, met alle fouten en vergissingen die tijdens dat leven gemaakt zijn.Geen van hen kan ontsnappen aan de wrede jacht op de waarheid: niet alleen de rechter confronteert de vijf passagiers met hun verleden, ook zijzelf zijn gedwongen zich vragen te stellen over hetgeen er in hun leven gebeurd is. Het wordt een confrontatie met overledenen en geliefden en niet tot volle wasdom gekomen hartstocht, hoop en berouw, spijt en dromen.Naarmate de uren van de nacht verstrijken, wordt elk van de vijf passagiers in toenemende mate zijn eigen rechter: in hoeverre zijn ze schuldig of onschuldig, dragen ze verantwoording of niet voor hetgeen ze gedaan en gezegd hebben? En hoe moeten ze antwoorden op de vraag van de rechter: waarom houdt u vast aan het leven?

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Les Juges
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-679-9
Uitgever: BZZTôH

De stad van het geluk

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (7)

Leuk

De stad van het geluk

In De stad van het geluk gaat Michael, de hoofdpersoon, na de Tweede Wereldoorlog terug naar het stadje in Hongarije, waaruit hij met zijn familie is weggevoerd. Het doel is niet zozeer de plaats terug te zien, als wel die ene man, die onbewogen van achter een raam de joden gadesloeg, die op het plein voor zijn huis werden samengebracht in afwachting van deportatie naar de vernietigingskampen.Het eigenlijke raadsel vormen niet de beulen. En evenmin de slachtoffers. Michael wil terug om te weten wat er van hem geworden is, die dit heeft gadegeslagen, zonder emoties, zonder een vinger uit te steken.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: La ville de la chance
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 90-6291-265-6
Uitgever: BZZTôH

De vijfde zoon

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (8)

Leuk

De vijfde zoon

De zoon van Ruben Tamiroff probeert zich een voorstelling te maken van de gruwelijke werkelijkheid tijdens het nazi-bewind waarover zijn vader niet spreken kan. Deze is zwijgzaam geworden onder de last van de verschrikkelijke beelden die hem achtervolgen; zijn gezin uiteengedreven en gekweld in het Poolse getto van Davarowsk, zijn zoon tot tweemaal toe vermist in de nazi-hel, zijn vrouw gevlucht in de waanzin.Wanneer de jongste zoon, de verteller, heel geleidelijk inzicht krijgt, wil hij het recht in eigen hand nemen en een van zijn vaders beulen, nu een vooraanstaand grootindustrieel, ter dood brengen...

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le cinquième fils
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-269-7002-1
Uitgever: Agathon

Een waanzinnig verlangen om te dansen

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (9)

1

Een waanzinnig verlangen om te dansen

Wie, tussen ons gezegd en gezwegen, heeft nooit de indruk gehad dat hij gek werd? En is iedereen niet op zijn manier waanzinnig? De New Yorkse hoofdpersoon van deze roman denkt dat hij waanzinnig wordt door een teveel aan herinneringen. Hij besluit zich van zijn fantomen te ontdoen en zoekt derhalve een psychoanalyticus op. Tijdens lange sessies in haar praktijk vertelt de hoofdpersoon haar zijn levensverhaal.In Een waanzinnig verlangen om te dansen ontvouwt Elie Wiesel zijn herinneringen aan de twintigste eeuw en de rampen die plaatsvonden. Het is een roman over het leerproces van jezelf ontdekken tot in de duisterste spelonken, maar ook een boek over een innerlijk avontuur dat wordt voortgestuwd door de wil om te weten en de zekerheid dat alleen liefde de diepste wonden kan genezen.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Un désir fou de danser
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-290-8110-8
Uitgever: Meulenhoff

Het proces-Sonderberg

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (10)

Leuk

Het proces-Sonderberg

Wanneer Werner Sonderberg, een jonge Duitser die in de Verenigde Staten woont, wordt beschuldigd van moord op zijn oude oom, pleit hij tijdens het proces: 'Schuldig, en niet schuldig.'De jonge journalist Yedidyah, die het proces voor de krant moet verslaan, raakt gefascineerd door deze vreemde zaak. Hij ontdekt dat de gebeurtenis verband houdt met de Tweede Wereldoorlog en heeft het onverklaarbare gevoel dat zijn eigen lot op het spel staat.Hij krijgt het vermoeden dat hij op een familiegeheim is gestuit en gaat op onderzoek uit naar zijn eigen verleden. Wie is hij werkelijk? Hoe vindt hij de verdwenen herinneringen aan zijn vader, zijn moeder en broer terug?

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le cas Sonderberg
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-290-8489-5
Uitgever: Meulenhoff



Het testament van een vermoorde joodse dichter

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (11)

Leuk

Het testament van een vermoorde joodse dichter

Een pogrom was de eerste bewuste ervaring van Paltjel Kossover. En de razernij van het geweld zou zijn levensweg, van Rusland door Duitsland, Frankrijk, Spanje, Palestina en weer terug naar zijn geboortegrond, in die woelige eerste helft van de twintigste eeuw markeren.Communist geworden, joods gebleven, wilde hij beide overtuigingen in harmonie beleven; een dwaze droom die uiteindelijk door de stalinistische reactie werd gesmoord. Wat van dit leven overbleef, waren wat sporen, wat herinneringen en wat woorden, nagelaten aan zijn zoon Grisja.Zijn dwaze droom zou zijn vervlogen in vergetelheid en dood, als hij niet, ook op schijnbaar zinloze momenten, een bevrijdend en met hoop vervuld lachen had laten horen.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le testament d'un poète juif assassiné
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-304-0451-5
Uitgever: Gooi & Sticht

Het vergetene

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (12)

Leuk

Het vergetene

Een in New York opgegroeide joodse journalist gaat in Roemenië op zoek naar de geschiedenis van zijn familie, die hevig te lijden heeft gehad van de nazi-onderdrukking.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: L'oublié
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6291-530-2
Uitgever: BZZTôH

Ontheemd

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (13)

1

Ontheemd

Boedapest, herfst 1944. Ilonka, een jonge cabaretzangeres, ontfermt zich over de achtjarige Gamliël, een joods jongetje van Tsjechische afkomst. De vader van het kind is gearresteerd en zijn moeder verdwijnt ook, na hem te hebben toevertrouwd aan Ilonka. Zo begint het leven als ontheemde van Gamliël, die Peter is geworden en zijn naaste verwanten, zijn geloof en zelfs zijn naam moet missen.New York, eind van de eeuw. Lili Rosenkrantz vraagt aan Gamliël of hij haar wil helpen het mutisme te doorbreken van een oude Hongaarse vrouw die ze verpleegt in het ziekenhuis. De vroegere statenloze, die Amerikaan is geworden, wordt overweldigd door een dwaas idee: zal hij Ilonka terugzien die hij in 1956, ten tijde van de opstand in Boedapest tegen de Sovjets, heeft moeten verlaten?En dan komen de vele herinneringen weer boven aan een leven dat bestond uit ongeluk en hoop, uit angst en, onduidelijk waar vandaan, uit de wil om te leven. De liefde voor de ongrijpbare Esther. Het ongelukkige huwelijk met Colette. De relatie met de zo sensuele, intelligente en eigenzinnige Eva.En de oude vrienden die, net als Gamliël, hebben ervaren wat ontheemding betekent: Bolek, ontkomen aan een Pools getto; Diego, held van de Spaanse burgeroorlog; Gad, agent van de Mossad; Iasha, die slachtoffer is geweest van het stalinistische antisemitisme. En de barse wijsheid van Rabbi Zousia. En de talentloze auteurs voor wie Gamliël schrijft, terwijl hij zich alleen maar sterk bezighoudt met het voltooien van zijn 'Geheime Boek'.In één enkele dag zal de eeuwig ontwortelde ontdekken, dat hij zich moet verzoenen met zijn verleden en daarin eindelijk geworteld moet zien te raken.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le temps des déracinés
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-76564-60-4
Uitgever: Het Zuiden

Zwijgen over Kolvillàg

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (14)

1

Zwijgen over Kolvillàg

Een jongeman wil zelfmoord plegen; hij is een jood van twintig jaar. Op de dag dat hij zijn voornemen ten uitvoer wil brengen, ontmoet hij een man van tachtig jaar, eveneens een jood.Deze is de enige overlevende van Kolvillàg en op grond van de tragedie die zich in dit weggevaagde dorp heeft voltrokken, ontzegt hij de jongeman het recht op een zelfgekozen dood.Elie Wiesel treedt in dit aangrijpende boek over een pogrom op als getuige van joods leven en sterven. Hij ontwikkelt een thema dat hem kenmerkt: de trouw aan de doden, die voor de lateren een reden van bestaan vormt. Als romanschrijver is hij dezelfde als de Elie Wiesel die in 1985 ten overstaan van de wereldpers aan de Amerikaanse president vroeg, geen bezoek te brengen aan een Duitse begraafplaats met S.S.-officieren.

Schrijver: Elie Wiesel
Oorspronkelijke titel: Le serment de Kolvillàg
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-6291-214-1
Uitgever: BZZTôH

De boeken van Elie Wiesel op volgorde (2024)

References

Top Articles
AG1 Promo Code (August 2024) | BarBend
Issue October 2017 - Men's Health
Spasa Parish
The Machine 2023 Showtimes Near Habersham Hills Cinemas
Gilbert Public Schools Infinite Campus
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Finger Lakes 1 Police Beat
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Cato's Dozen Crossword
Cyclefish 2023
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
When Is Moonset Tonight
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
Dl 646
Apple Watch 9 vs. 10 im Vergleich: Unterschiede & Neuerungen
12 30 Pacific Time
Operation Carpe Noctem
Kino am Raschplatz - Vorschau
Classic Buttermilk Pancakes
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
'I want to be the oldest Miss Universe winner - at 31'
Gun Mayhem Watchdocumentaries
Ice Hockey Dboard
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
A look back at the history of the Capital One Tower
Alvin Isd Ixl
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
2045 Union Ave SE, Grand Rapids, MI 49507 | Estately 🧡 | MLS# 24048395
Upgrading Fedora Linux to a New Release
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6208

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.